Tentoonstelling 'Mozart in Den Haag'

Ingediend door admin op za, 12/12/2015 - 08:54

De tentoonstelling 'Mozart in Den Haag' is tot 28 januari 2016 te vinden in de verlichte panelen in het Atrium van het stadhuis van Den Haag.

Per 1 januari 2016 gaan het Nederlands Muziek Instituut en het Haags Gemeentearchief samen verder. Dat betekent dat alle collecties van het Nederlands Muziek Instituut zich dan bevinden in de depots van het Haags Gemeentearchief en dat onderzoekers en bezoekers deze collecties voortaan kunnen raadplegen op de studiezaal van het Haags Gemeentearchief.

Er is in Nederland één origineel handschrift van W.A. Mozart bewaard gebleven. Dit stuk, Galimathias Musicum KV 32, bevindt zich in de collectie van het Nederlands Muziek Instituut. Het Haags Gemeentearchief heeft een grote collectie prenten en kaarten die een helder beeld schetsen van Den Haag in het midden van de 18e eeuw.

Beide instituten laten u graag kennis maken met het fraaie materiaal dat in de collecties te vinden is. Het verhaal rondom het verblijf van het gezin Mozart in Den Haag in 1765/66 is hierin een eerste kennismaking.

Mozart in Den Haag

12 december 2015