Dag van de Haagse Geschiedenis

Ingediend door admin op zo, 04/12/2015 - 07:32

Zaterdag 18 april is de Dag van de Haagse Geschiedenis. Ruim 40 culturele organisaties laten de bezoekers kennismaken met de rijke geschiedenis van Den Haag. Er zijn lezingen, rondleidingen door de stad en veel andere activiteiten. Ook het Nederlands Muziek Instituut doet mee.

Het thema van de Dag van de Haagse Geschiedenis is dit jaar: 'Stadsleven' of 'City Life'. De Dag van de Haagse Geschiedenis neemt bezoekers mee naar het stadsleven uit andere tijden of naar plaatsen die normaal niet of nauwelijks toegankelijk zijn.

Lezing 'Muziek in Den Haag - toen en nu'
In de Centrale Bibliotheek bent u om 15:00 uur welkom bij een lezing van Piet Wackie Eysten. De schrijver van onder meer Strawinsky aan Zee en het jubileumboek Honderd Jaar Kamermuziek in Den Haag vertelt over Muziek in Den Haag - toen en nu

Locatie: Centrale Bibliotheek Den Haag, Culturele ruimte op de derde verdieping.
Duur van de lezing: 60 minuten
Maximum aantal toehoorders: 50
De toegang is gratis.


Piet Wackie Eysten

Kaartjes
Het Plein is festivalterrein en het middelpunt van alle activiteiten. Hier vindt u de informatiemarkt. Op deze markt kunt u ook tickets halen voor deze lezing. De kaartjes zijn vanaf 11.00 uur verkrijgbaar bij de kraam van het Haags Gemeentearchief.
 
Voor meer informatie over de Dag van de Haagse Geschiedenis: 
www.dagvandehaagsegeschiedenis.nl

12 april 2015