Toekomst NMI

Ingediend door admin op di, 07/09/2013 - 20:24

Het Nederlands Muziek Instituut heeft in maart 2013 een ingrijpende reorganisatie afgerond. Sinds de zomer van 2012 is gewerkt aan een nieuwe toekomst voor het instituut dat per 1 januari 2013 met ongeveer 40% van het oorspronkelijke budget verder moet. Per die datum heeft het ministerie van OCW zijn subsidie beƫindigd. De gemeente Den Haag heeft de subsidie wel voortgezet.

Gevolg is dat we van een aantal medewerkers afscheid hebben moeten nemen. Het NMI bestaat nu nog uit vier medewerkers (3,6 fte). Om een goed beheer, dienstverlening en beschikbaarstelling in de toekomst te kunnen blijven garanderen, is het NMI een intensieve samenwerking aangegaan met het Haags Gemeentearchief (HGA) en is zelfs voorzien dat de organisatie NMI op termijn zal opgaan in het HGA. Het HGA is gevestigd in het stadhuis van Den Haag aan het Spui 70.

In de aangepaste organisatie blijven alle NMI-collecties bijeen. De collecties worden gefaseerd overgebracht naar de depots van het HGA. In de loop van september 2013 gaat het eerste deel van de collectie over. Het is de bedoeling dat eind september de dienstverlening, uit dit deel van de collectie, in de studiezaal van het HGA gaat plaatsvinden. Het overige deel van de collectie is op aanvraag en volgens afspraak in te zien op de huidige locatie van het NMI in het complex van de Koninklijke Bibliotheek.

Het is belangrijk dat bezoekers, voordat zij een bezoek willen brengen aan het NMI, de website van het NMI raadplegen. Daarop is steeds de meest actuele informatie over het NMI, de verhuizing en de dienstverlening te vinden.

9 juli 2013