Laatste nieuws rondom de verhuizing

Ingediend door admin op vr, 09/20/2013 - 10:38

De afgelopen weken is hard gewerkt aan de eerste fase van de verhuizing naar het Haags Gemeentearchief. Over een aantal jaren verspreid zal de gehele collectie overgebracht worden naar het HGA en zal het NMI volledig integreren in het HGA. Gedurende deze overgangsperiode zal materiaal op twee locaties ingezien moeten worden. Houdt u de website van het NMI in de gaten en houdt u rekening met (tijdelijke) beperkingen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er een afspraak gemaakt moet worden voor inzage van materiaal dat voorheen zonder afspraak opgevraagd kon worden.

Het eerste collectie-onderdeel waarvoor u in het HGA terecht kunt, is de verzameling microfiches. Deze zullen vanaf woensdag 25 september beschikbaar zijn in de studiezaal van het HGA volgens de openingstijden aldaar (maandag t/m vrijdag 9.00 - 16.00 uur, Spui 70, studiezaal begane grond). De microfiches zullen daar, zoals u gewend bent, vrij beschikbaar zijn en er is hiervoor dus geen afspraak nodig.

De overige collectie-onderdelen die in de eerste verhuisfase overgebracht worden, zullen later dit najaar in het HGA beschikbaar zijn. Vanwege een onvoorziene vertraging in de oplevering van het geklimatiseerde depot, is dit iets later dan aangekondigd in eerdere berichten. Voor dit materiaal geldt dat u van tevoren een afspraak zult moeten maken voor inzage. Het gaat om de volgende bibliotheekcollecties en archieven:

  • Collectie Militaire Muziek: dit betreft alle signaturen in de bibliotheekcatalogus beginnend met NMI MIL
  • Collectie tekstboekjes: dit betreft alle signaturen in de bibliotheekcatalogus beginnend met NMI Tb en NMI Tf-tb
  • Collectie Museum Kamer Orkest: dit betreft alle signaturen in de bibliotheekcatalogus beginnend met NMI MKO
  • Collectie Museum Kamer Koor
  • Collectie Muziek Centrum van de Omroep (bruikleencollectie): dit betreft alle signaturen in de bibliotheekcatalogus beginnend met NMI MCO
  • Collectie Koninklijke Hofkapel: dit betreft alle signaturen in de bibliotheekcatalogus beginnend met NMI hk
  • Collecties EnschedĂ©, Brandts Buys en Averkamp
  • Collectie uitgeversbestanden (nog niet ontsloten)
  • De archieven van Hans Dillo, Ab van Duuren, Marius Flothuis, Matthieu Geelen, Walter Hekster, Jan Henseler, Otto Ketting, Richard Kroes, Henk Stam, Louis Toebosch, Jan Vermulst, Donemus (gedeeltelijk), Stichting Gaudeamus, De IJsbreker, (Koninklijke) Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis, Nederlands Kamerkoor, Orkest De Volharding, Repertoire Informatiecentrum voor Muziek, Schönberg Kwartet.

De openingstijden van het NMI in het gebouw van de KB blijven vooralsnog ongewijzigd:

Maandag - vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
Leeszaal is toegankelijk.

Dinsdag, donderdag en vrijdag: 13.00 - 17.00 uur
Volledige openstelling en normale dienstverlening.

Inzien van archiefmateriaal alleen op afspraak.

20 september 2013