Oeuvrecatalogus Alphons Diepenbrock online!

Ingediend door admin op do, 09/06/2012 - 11:05

Op donderdag 6 september is tijdens een seminar bij het Nederlands Muziek Instituut de website met daarop de oeuvrecatalogus van de componist Alphons Diepenbrock (1862-1921) gelanceerd door de kleindochter van Diepenbrock Odilia Vermeulen.

Een team van gerenommeerde muziekwetenschappers heeft in opdracht van de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis en de Stichting Reeser-Publikatiën ten behoeve van deze website beschrijvingen van alle werken van Diepenbrock gemaakt. De website is in zijn uitgebreidheid en veelzijdigheid uniek te noemen en zal een verdere aandacht voor de muziek van Alphons Diepenbrock stimuleren.

Tijdens het seminar, dat ter gelegenheid van deze presentatie werd georganiseerd door het Nederlands Muziek Instituut en de Stichting Reeser-Publikatieën, werden voordrachten gehouden door Jan Bank, Leo Samama, Ton Braas en Odilia Vermeulen. De middag werd muzikaal besloten door de mezzosopraan Elisabeth von Magnus en pianist Jacob Bogaart met onder meer liederen van Alphons Diepenbrock.

De website is samen met Trilobiet Internetdiensten te Rotterdam ontwikkeld, dat ook verantwoordelijk is geweest voor de bouw van de database. De online oeuvrecatalogus staat onder beheer van het Nederlands Muziek Instituut.

 

Alhons Diepenbrock Oeuvrecatalogus

www.diepenbrock-catalogus.nl »

6 september 2012