Najaarsbijeenkomst Willem Mengelberg Society

Ingediend door admin op zo, 11/06/2016 - 23:00

Op zaterdag 12 november organiseert de Willem Mengelberg Society de najaarsbijeenkomst in Pulchri Studio. Deze staat in het teken van het net verschenen boek Willem Mengelberg, een biografie 1920–1951, geschreven door Frits Zwart. Behalve een lezing van de auteur over Mengelberg en Amerika geeft historicus en oud-directeur van het NIOD te Amsterdam, Hans Blom, een lezing met als titel 'Willem Mengelberg, de mens in zijn tijd'.

Tijdens de bijeenkomst worden ook enkele fragmenten gedraaid uit de Feierliche Messe (1895) van Mengelberg, zoals uitgevoerd op 20 september jl. in Luzern. Ook is er een forumdiscussie met Hans Blom, Frederik Heemskerk (auteur van het boek over de zuivering van Mengelberg) en Frits Zwart. De aanwezigen kunnen aan de inleiders vragen stellen.

De bijeenkomst ziet er als volgt uit:

• 13.30 uur: opening en welkom door Frederik Heemskerk
• 13.45 uur: Frits Zwart: ‘Mengelberg en Amerika’
• 14.30 uur: fragmenten uit de ‘Feierliche Messe’ (1895) zoals uitgevoerd op 20 september in Luzern
• 14.45 uur: pauze: de Society biedt u de consumptie aan
• 15.15 uur: Hans Blom, oud-directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie te Amsterdam en emiritus hoogleraar Nederlandse geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam: ‘Willem Mengelberg, de mens in zijn tijd’
• 15.45 uur: forumdiscussie met Hans Blom, Frederik Heemskerk en Frits Zwart. De aanwezigen kunnen aan de inleiders vragen stellen.
• c. 16.30 uur: einde van de bijeenkomst. In het restaurant van Pulchri is gelegenheid om met elkaar na te praten.

De bijeenkomst is in de Louis XV-zaal van Pulchri Studio in Den Haag (Lange Voorhout 15). Entree voor donateurs € 10,- en voor introducees  € 12,50. Wilt u zich in verband met het aantal beschikbare zitplaatsen z.s.m. aanmelden via: info@willemmengelberg.nl.
 

    

Willem Mengelberg

7 november 2016