Presentatieconcert Stichting Cellosonate Nederland

Ingediend door admin op di, 11/12/2013 - 20:44

Op zondag 24 november, aanvang 14:30 uur, organiseert Muziekcentrum Vredenburg samen met Stichting Cellosonate Nederland een extra zondagmiddagconcert in Vredenburg-Leeuwenbergh met celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth. Aanleiding is de presentatie van de zesde en laatste cd in de door de pers veelgeprezen serie 'Dutch Cello Sonatas', waarvoor 20 cellosonates en 14 andere Nederlandse werken uit de periode 1900-1950 werden opgenomen.

Programma
Dutch Cellosonatas 6Van de nieuwe cd zullen worden uitgevoerd de eerste sonate, uit 1918, van Ignace Lilien en de sonate van Piet Ketting, die in 1929 ten doop werd gehouden in Utrecht. Het concert heeft ook verder een sterk Utrechts karakter. Er zullen romantische werken uit de negentiende eeuw klinken van de Utrechtenaar Hendrik Witte, die later vooral in Duitsland actief was, en van Wouter Hutschenruyter, die als dirigent een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het Utrechtse muziekleven rond 1900.

Handschriften
De Sonata van Piet Ketting, die Frans van Ruth en Doris Hochscheid hebben opgenomen op de nieuwe cd, komt uit het archief van de componist dat bij het NMI is ondergebracht. Het exemplaar van het manuscript liet echter nog veel vragen open en omdat Doris Hochscheid en Frans van Ruth graag de sonate wilden opnemen hebben ze Otto Ketting benaderd en hem bereid gevonden om het werk van zijn vader te voltooien, of in ieder geval voor uitvoering gereed te maken. Ook van de werken van Ignace Lilien en Hendrik Andriessen berusten de handschriften bij het NMI.

Toegang voor dit concert is € 10 en kaarten kunnen worden besteld via Vredenburg of via de Stichting Cellosonate.

12 november 2013