Muziekagenda 2013

Ingediend door admin op vr, 09/14/2012 - 13:03

Het NMI werkt al een aantal jaren samen met Bekking & Blitz, uitgevers in Amersfoort. Deze uitgeverij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van museale en historische uitgaven. Met gebruikmaking van het bijzondere illustratiemateriaal uit de collecties van het NMI verschijnt sinds 2008 jaarlijks een muziekagenda.

Muziekagenda 2013Voor de agenda 2013 werd opnieuw een bijzondere selectie gemaakt van documenten ontleend aan de talrijke archieven, de bibliotheek en de overige collecties van het instituut. Opgenomen zijn foto's van onder meer de pianiste Fania Shapiro, cellist Gérard Hekking, componiste en pianiste Henriëtte Bosmans, dirigent Willem Kes en vele anderen. De foto's zijn voorzien van korte toelichtingen met leuke en soms verrassende wetenswaardigheden over het Nederlandse muziekleven. Ook bijzondere titelpagina's, oude drukken en fraai ontworpen omslagen van programmaboekjes sieren deze fraaie agenda.

Op de voorkant de violiste Erna Rubinstein (1903-1966). Zij gold als wonderkind en werd toen ze al wat ouder was door Willem Mengelberg als protégé meegenomen naar Amerika om daar als soliste op te treden.

De agenda is te bestellen in de webwinkel »

14 september 2012